Veelgestelde vragen

Wil jij een vraag stellen?
Bekijk onze veelgestelde vragen misschien staat die er tussen.

Komen jullie langs?

Ja, onze accountmanager komt altijd bij u langs om de situatie en uw wensen te bespreken. Zo kunnen wij u voorzien van passend advies en een offerte op maat.

Hoelang duurt een installatie?

Wij installeren één woning per dag zodat wij u als klant de kwaliteit en service kunnen bieden die wij beloven. Ook kost het tijd om veilig te werken en veiligheid is voor ons erg belangrijk. Daarnaast is haastige spoed zelden goed.

Binnen welk termijn kunnen jullie installeren?

Wij streven ernaar om binnen drie weken na akkoord de installatie uit te voeren.

Welke zonnepanelen zijn goed voor mijn situatie?

Dit hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden zijn:
1. De ligging van uw dak
2. Het verbruik of het toekomstig verbruik.

Bij het aanschaffen van zonnepanelen heb je vaak de toekomst in zicht, een zonnepaneel koop je niet zomaar. Daarom wordt er geadviseerd om meer te verdiepen in uw aanschaf en u ook zeker te laten informeren door experts.

Hier helpen wij u graag bij. Wij bekijken samen met u als klant wat bij de wensen en de situatie past. Daaruit komt dan een offerte op maat.
*Pure-Zon houdt korte lijnen met de merken die wij aanbieden zodat wij meer kwaliteit en garantie kunnen bieden aan u als klant.

Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen aanschaf?

Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor het milieu. Met de investering van zonnepanelen kunnen wij allemaal een steentje bij dragen aan de samenleving. Pure-Zon geeft u graag advies op maat.

Zijn zonnepanelen rendabel?

Zonnepanelen kunnen voor eenieder rendabel zijn. Dit hangt af van verschillende factoren en vooral van de ligging van uw woning. Een gemiddeld huishouden kan €600,- euro tot €1200 euro per jaar besparen met de investering in zonnepanelen. Pure-zon berekend een geschatte opbrengst voor u.

 

Kan ik ook zonnepanelen aanschaffen?

Hier helpen wij u graag bij. Wij hebben ervaring met meerdere type daken. Zo heb je platte daken, stalen daken, daken belegd met golfplaten of pvc en uiteraard daken met dakpannen. Pure-Zon maakt voor u een berekening op maat en gebruikt ook het montagemateriaal wat geschikt is voor uw type dak. Bekijk onze projecten. Staat uw dak er niet tussen? Bel ons gerust voor informatie en/of advies op maat.

 

Regelt Pure-zon de btw-teruggave?

Wanneer u akkoord bent met de installatie en de factuur is verstuurd komen wij bij u langs om de btw-teruggave in gang te zetten. Zo bent u verzekerd van een snelle teruggave.

 

Wat is een omvormer?

De omvormer is het hart van het zonnepaneel. Zonder omvormer werken de zonnepanelen niet. De omvormer zet de opgewekte energie ‘’gelijkstroom’’ om naar ‘’wisselstroom’’. Dit betekent dat de stroom die wordt geproduceerd direct geconsumeerd wordt voor uw apparatuur in en rondom uw woning.

 

Welke omvormer moet ik kiezen?

Om een hoger rendement te behalen zorgt Pure-Zon in combinatie met de juiste zonnepanelen voor het beste alternatief in uw situatie. De ligging van uw woning bepaalt het maximale rendement wat behaald kan worden. Wij leveren de beste omvormers die momenteel op de markt zijn. Kijk verder op onze website wat wij aanbieden en bel gerust bij onduidelijkheden.

 

Wat is Enphase?

Enphase is een micro omvormer waarbij er onder elk zonnepaneel één omvormer wordt gemonteerd. Elk paneel werkt op zichzelf en behaalt het maximale rendement zonder beïnvloed te worden door andere panelen. Een voorbeeld; als er twee zonnepanelen in de schaduw vallen op een moment van de dag beïnvloedt dit niet de opbrengst van de andere zonnepanelen.

 

Wat is Solaredge?

Dit merk is al erg bekend bij de consument. De Solaredge omvormer wordt altijd geplaatst in combinatie met optimizer. Dit houdt in dat uw systeem parallel wordt geplaatst en de optimizer ervoor zorgt dat elk paneel afzonderlijk werkt. De optimizer wordt dan ook onder elk zonnepaneel gemonteerd. Wel heeft u bij Solaredge een omvormer welke zo dichtbij mogelijk bij de zonnepanelen gemonteerd dient te worden.

 

Wat is Growatt (string)omvormer?

De Growatt omvormer is een stringomvormer. Deze wordt altijd in serie geïnstalleerd en is een goede oplossing als u wel wilt verduurzamen maar geen groot budget ervoor vrij kan maken. Growatt is een goed en bekend merk onder de stringomvormers. Wel kunt u een stringomvormer vergelijken met kerstverlichting. Doet één zonnepaneel het niet doe de rest het ook niet meer. Wel is dit te monitoren door de app waarbij je kan inzien wat de zonnepanelen hebben opgebracht. Wij adviseren u hier graag bij!

 

Offerte aanvragen

Weten hoeveel jij kan besparen op jouw energierekening?

Wij bespreken graag met jou alle mogelijkheden omtrent zonnepanelen en het installeren daarvan.